כחלק מקורס "גינת גג חוקרת", יצאנו למרכז וולקני, על מנת ללמוד מה נעשה בתחום המחקרי בנושאים בהם עסקנו.
בחלקו הראשון של הסיור, פגשנו את ד"ר אלכס פרוטסוב המתמחה בהדברה ביולוגית. למדנו שההדברה הכימית מצטברת בתוך הצמח ומשם עושה דרכה לגופינו. מומלץ אם כן להשתמש במדביר היעיל ביותר בטבע כנגד כנימות עלה, משפחת חיפושיות "מושית השבע". מדביר ביולוגי נוסף הוא צרעה טפילית, אשר מטילה את ביציה בתוך נקבת הכנימה הקמחית הקרויה "הדרית", תוך שבועיים בוקע זחל שבעצם אוכל את הכנימה מבפנים. צפינו בעזרת בינוקולרים בצרעות ובחיפושיות כשהן בפעולה.
בחלקו השני של הסיור, פגשנו את ד"ר נירית ברנשטיין על הגג הירוק. צפינו במערכות המשמשות לחקר חקלאות גגות במרכז וולקני וקיבלנו הסבר על יתרונות הגג הירוק : מבודד אקלימית את המבנה, הופך שטח בלתי מנוצל לריאה ירוקה המספקת מזון, שימור מגוון המינים... למדנו כיצד מתמודדים עם בעיית עומס המשקל בעזרת מצע פרלייט. טעמנו עגבניות, שומר, פלפלים ועוד.
בחלק האחרון, פגשנו את ד"ר אבנר כנעני, מנהל מחלקת עופות ומדגה. למדנו על חיי הדג והגורמים המשפיעים על שינוי מיניותו (תזונה, הורמונים, טמפרטורה... ). כיצד "נושמים" הדגים בתוך המים וכיצד הם מתמודדים עם המלח. סיירנו במדגה ואחזנו בדגים, כדי להרגיש את החומר השמנוני והחלק המקיף את גוף הדג ומגן עליו מפני מחלות ומזיקים.
Comments